Hästar på grönbete

23. feb, 2021

Det har varit en fantastisk helg på Stall Nybybacken. I fredags kväll låg snön fortfarande kvar och längdskidorna åkte fram. VIta vintervägar smyckade landskapet och det blev så där dovt tyst som det blir på landet när snön isolerar. På söndag eftermiddag väller asfalten fram som svarta slingrande vågor och grönskande höstsådd skymtar där snön förut låg vit. Solen strålar. Efter flera förfrågningar så är det i princip fullt på sommarbetet 2021. Efter tre år av svår torka har betesvallen påtagligt påverkats och återväxten är svag. Därför kan hjag inte ta emot så många som jag skulel önska. Men vi får se om det går att stägnsla upp ytterligare en hage, men det är långt att transportera vatten dit. I dag kvittrade småfäglarna för fullt och smältvatten riner överallt. Nu kan vi längta till våren. Och på Öland är det troligtvis redan metrologisk vår :-)

13. apr, 2020

Hur ska sommaren på Öland 2020 bli? Ja, för samhället i stort blir detta nog ett år som få ska glömma. För hela turistnäringen skulle årets påsk bli startskottet, följt av Öland Spirar i maj. Påsken lockade ändå en hel del sommargäster men Öland Spirar är inställt. För Stall Nybybacken blir det i alla fall sommarbete, och vi hoppas att det blir så att vi kan välkomna sommargäster från både när och fjärran. Hittills finns lite plats kvar på betet, så hör av dig om du söker en plats. Öland och framför allt BOrgholm drabbas hårt av den rådande pandemin så jag önskar verkligen att det får ett snart slut och att alla småföretagare kan återhämta sig och ta nya tag när sommaren är här. 

18. jun, 2019

De här två herrarna har invigt årets sommarbete på Nybybacken! Efter lite regn i början av juni och fint betesputs av bonden Jonas, är betet nu i perfekt skick. Själv har jag badat tre dagar i rad och i dag mätte vattnet 23 grader. Sommaren har startat på bästa möjliga vis.

27. aug, 2018

Juni månad i hästhagen. Frodigt bete efter allt regn under våren. Marken var till och med vattensjuk på vissa ställen fram till Valbrogmässohelgen.

27. aug, 2018

Sommaren 2018... bilden är tagen vid midsommar. Gräset är helt brunbränt. Strax därefter fick vi börja fodra med hö. Fina Himlabackens Piraya var hos oss i två månader och hon var en fantastisk kompis. Vi saknar henne mycket.