Hästar på grönbete

13. apr, 2020

Hur ska sommaren på Öland 2020 bli? Ja, för samhället i stort blir detta nog ett år som få ska glömma. För hela turistnäringen skulle årets påsk bli startskottet, följt av Öland Spirar i maj. Påsken lockade ändå en hel del sommargäster men Öland Spirar är inställt. För Stall Nybybacken blir det i alla fall sommarbete, och vi hoppas att det blir så att vi kan välkomna sommargäster från både när och fjärran. Hittills finns lite plats kvar på betet, så hör av dig om du söker en plats. Öland och framför allt BOrgholm drabbas hårt av den rådande pandemin så jag önskar verkligen att det får ett snart slut och att alla småföretagare kan återhämta sig och ta nya tag när sommaren är här. 

18. jun, 2019

De här två herrarna har invigt årets sommarbete på Nybybacken! Efter lite regn i början av juni och fint betesputs av bonden Jonas, är betet nu i perfekt skick. Själv har jag badat tre dagar i rad och i dag mätte vattnet 23 grader. Sommaren har startat på bästa möjliga vis.

27. aug, 2018

Juni månad i hästhagen. Frodigt bete efter allt regn under våren. Marken var till och med vattensjuk på vissa ställen fram till Valbrogmässohelgen.

27. aug, 2018

Sommaren 2018... bilden är tagen vid midsommar. Gräset är helt brunbränt. Strax därefter fick vi börja fodra med hö. Fina Himlabackens Piraya var hos oss i två månader och hon var en fantastisk kompis. Vi saknar henne mycket.

20. aug, 2017

Sommaren gick för snabbt som vanligt. Jag hann inte med ett enda inlägg. Glad sommar önskar vi och fortfarande går två hästar kvar på sommarbete hos oss.