Sommarbete Stall Nybybacken

 

Sommaren 2022 är nu fullbokad. Är du intresserad av bete 2023 maila karolina@afsupport.se

 

Stora, rymliga hagar, öppna ytor men också platser med skugga. Efter fyra år med extrem torka kan det dock vara ett magert bete som erbjuds 2022. Hö kan köpas till mot extra kostnad och då fodrar jag på bestämda tider.

Stängslat med eltråd i kombination med stenmurar och naturligt avgränsande vegetation. Daglig tillsyn, friskt vatten, salt samt grundskötsel i form av sårvård, flugmedel och rykt/hovkoll, ingår. Vill du att din häst ska motioneras i form av uteritter eller markarbete, kan vi ordna det också, efter dina önskemål.

Behöver hästen skos eller verkas, bekostar hästägaren detta men vi ser till att det genomförs, tar in och ställer upp hästen osv.

I byn finns även veterinär. Hon kan tillkallas efter att hästägaren informerats och godkänt behandling.

Flocken anpassas efter hästarnas temperament och hur de fungerar tillsammans. Indelning i olika grupper sker efter bokning och hästtyp. Möjlighet finns till mindre hage för en till två hästar om bråk uppstår. Vi anpasssar i möjligaste mån flocken så att hästar som ska vara kort tid går tillsammans. Om flera hästar ska ridas regelbundet, kan de gå tillsammans i närheten av stallet för att förenkla vid insläpp.

Enkel stalldel finns där vi har förvaring, plats för din sadel och övrig utrustning samt uppställningsplats för sadling och rykt. Två enkla boxar finns så vi kan även erbjuda sommarbete inklusive uppstallning och in-/utsläpp.

Fina ridvägar även till havet men framförallt fantastiska möjligheter att rida över det öländska allvaret med gräs och stäpp, grusvägar och utsikt över Kalmarsund och Blå Jungfrun. Mindre gräsyta för enklare markarbete finns i anslutning till stallet. 

Avtalsvillkor sommarbete:

Hästen måste ha ett lugnt och stabilt temperament, vara pålitlig och snäll mot andra hästar. Hästen måste vara försäkrad.

Hästen ska hanteras i enlighet med Svensk Ridsportförbundets riktlinjer om god hästhållning. (Code of Conduct). Hästägaren ansvarar för hästen under vistelsen. 

Pris 1000kr/ månad eller 400 kr / vecka, bete och tillsyn.

Pris inkl boxplats; efter överenskommele.

 

Ring eller maila för information och referenser.

Karolina Sörman 070-5986514

karolina@afsupport.se

1 juni 2018. Gott om bete. Sedan kom torkan...

Sommaren 2018. Torkan var extrem. Så här såg betet ut den 1:a juli.

Från sommaren 2018 finns det även möjlighet till boxplats på Stall Nybybacken. Två boxar, 3x2,5 meter, enkel standard.